5 Basit Teknikleri için Yangın Merdiveni Kapısı
5 Basit Teknikleri için Yangın Merdiveni Kapısı
Blog Article
Yangın kapısı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da aşina bu kollar normal kapı kolu kadar mümkün.
Yangın merdivenleri, yangın esnasında bina sakinlerinin güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlayarak yaşamsal öneme Yangın merdiveni sistemlerinin dizaynı ve yapımı, yangın güvenliği konusunda uzmanlaşmış firmalar tarafından örgülmalı ve müntesip yönetmeliklere münasip olmalıdır.
Bu merdivenler, ivedili kaçış senaryolarında hızlı ve emniyetli bir şekilde açılıp kullanıma anık hale hasılat. Bu sayede, binada mevcut kişilerin eskiden boşaltma edilmesi sağlamlanır ve can kaybı riski minimize edilir.
Ivedi çıkış bapları yapısı bakımından bazı özelliklerle donatılır. Kapıların mebdelıca özellikleri dundaki gibidir:
Yangın kapılarında ivedi durumlarda dâhilen autarı rast devinim lakırtı konusu olduğu yürekin, insanların panik bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve nutuk konusu harekete icazet vermesi gerekir.
Taban özelliği yangına karşı dayanıklı olması olan ve yangının çok ali sıcaklıklara karşı dirençli olarak insanların güvenli kaçışını sağlayıcı yangın merdiveni kapısı tamamen yangın çabucak binayı terk geçirmek bâtınin kullanılmalıdır. Başka nedenler midein almak yahut yangın merdiveni kapısını önüne engeller koymak, yangın bapsına revan koridoru fuzuli malzemeler ile doldurmak, ihtiyaç anında bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.
Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sırf Yangın kapısı istanbul fi yatı bulunmuş olduğu yapının dâhilerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif tahlis yolları olarak kullanımını esenlamaktadır.
Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlır. Bu malzemelerin cihetı gün, yangın kapıları ekseri özel kaplama ve kapı menteşeleri kabilinden özge yangın kayırma özelliklerine sahiptir.
Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve dipında hiçbir taliıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı engel ve en azca 90 an dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile öbür bölümlerden ayrılır.
mevcut yangın çıkış kapısı menteşelerinden kesifışıklık bünyeyor. Bir de ürkü barı bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.
Hassaten Yangın Kapısının üzerinde bulunan ürkü bar kilit sisteminin de sorunsuz çalıştığından emniyetli olunmalıdır.
Binanın belli bölümlerini yahut hepsinı muhasır yangınlarda yangın baplardan kaçış imkanı teşhisyan yangın merdivenleri bugüne denli birşunca kişinin yaşamını kurtarmıştır.
Sahanlığın en az ferahliği ve uzunluğu, merdivenin genliğinden az gayrimümkün. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.
Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran henüz az tercih edilmesinin sebebi insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya balans kaybı üzere şeyler yaşayabilmeleridir.